Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idényzárás Bogácson.

2009.10.24

   A szokásoktól eltérően délután indultunk, a MÁV azonban – érdekeink teljes figyelmen kívül hagyásával – késéssel érkezett Mezőkövesdre, így egyszerűen lekéstük a buszt, és mint kiderült, az esti fürdőzést is. A derűs pontokat eleinte csak a helyi Lidlben tartott nagybevásárlás és Németh Peti jelentette, aki már a buszpályaudvaron megcsillogtatta kivételes rúgótechnikáját és precízen a vonatállomás várótermének tetejére csavarta az egyetlen futball labdát, amit aztán Pókemberként kellett visszaszereznie a busz indulásáig. Ezek után már gyorsan megérkeztünk Bogácsra, elfoglaltuk a szállást és megvacsoráztunk, de már csak rendkívül rövid forró fürdőre volt lehetőség. A képen a medence zárás előtt Dundler József és B.M. Kata, akiről kiderült, hogy kevésbé bírja hosszú távon a meleg vizet és az éjszaka további részében inkább a Lovró Zsófi által lelkesen népszerűsített mű mojito fogyasztásában jeleskedett.

Kép   

   A társaság az elmaradt program pótlására elkeseredésében rövid zenés-táncos összejövetelt tartott a jurtában Lansti Zsófi retró mix cd-jére. Ennek az összejövetelnek az összefoglalóját helyhiány miatt most inkább még nem közöljük, legyen elég annyi, hogy profi táncosunk, a népszerű Dorothy mellett Aczél Bori és Varsányi Fanni is várakozáson felül teljesített. A felső képen a két asztaltáncos go-go girl mellett Zsófi és asztalitenisz sztárunk, Szűcs Lóri várják türelmetlenül, hogy ők is sorra kerülhessenek. Az alsó képen éppen a férfi csapatok elégedett tagjai ünnepelnek.

Kép

Kép   

   Vasárnap reggeli után megkezdődtek a várva várt sport programok, először is egy remekbe szabott baseball mérkőzéssel. A jobban felkészített csapat simán nyerte az első felvonást, kiemelkedett a mezőnyből Somogyi Viktor, a magyar Joe DiMaggio, akinek néhány élményszámba menő home runját még évek múlva is emlegetni fogják a bogácsi kocsmákban a teljesen elképedt helyi őstermelők. A felső képen, 75-ös mezben a mérkőzés hőse, lent pedig a másik csapat, amint éppen kétes értékű győzelmüket ünneplik.


Kép

Kép

   Ezután ugyanis némi vita alakult ki a „fékező láb szabály” helyes értelmezéséről és néhány parázs jelenet után a kevésbé technikás, de rendkívül elszánt másik csapat a kíváló kapitány, Petrányi Gábor vezérletével megfordította a botrányokkal tarkított mérkőzést. A végeredmény azonban jelen pillanatban is óvás alatt van, az utolsó percekben Gál Mariann, a csapat Bulldózere még durván legázolta a végig fair play szellemben játszó, elfogulatlanul mindig a másik csapat érdekeit is figyelembe vevő, a Legsportszerűbb Játékos díjára is felterjeszett Dundler Józsefet. Az alsó kép már a kosárlabda pályán készült, ahol éppen a biztos kezű Joós Attila indít el egy középtávolit.


Kép

   Délután óriási küzdelem folyt először a kosárlabda (amelyet Kovács Peti gyönyörű, csont nélküli büntetője döntött el), majd a focipályán, este pedig további erősítés érkezett Szemeti Gábor, Végvári Zsuzsi, Joós Peti, Erdős Réka, majd még egy kicsit megkésve Weidinger Gergő személyében, így aztán éjszaka még tovább lehetett üldögélni a forró vízben. Igaz, hogy közben érzékeny veszteségként egyéb sport elfoglaltságai miatt távozott Hideg Dani (aki immár másodszor lett a „kirándulás legjobb sapkája” cím büszke birtokosa). Aki még ezt is kibírta, az részt vehetett az éjszakai asztalitenisz parádén, ahol Fejes Ambi csak fizikai erőszakkal tudta meggátolni Bakó Emesét a végső győzelem megszerzésében. (a rossz nyelvek szerint egy hadonászó jellegű fonákkal egyszerűen megpróbálta agyoncsapni...) Ezután a táncverseny került sorra, ahol Berecz Ádám egy csapatkapitányhoz méltó módon pörgette a lányokat (ezekről az eseményekről szerencsére Szabó Dani, a kíváló fotóriporter révén ragyogó képekkel rendelkezünk), végül pedig zárásként a p. marathon versenyszám következett, ahol egyszerre ért a célba a már megszokott módon állandó sérüléseivel küszködő Mayer Máté, az elpusztíthatatlan Fejes Ambi, valamint Németh Peti és Kovács Peti.

Kép

Kép

   Az utolsó délelőtt még egy búcsúfürdés következett, de ekkor már a medencében is elszunnyadt Boriszov Dani (aki becsületesen helytállt az összes éjszakai sportprogramon), az ezermester Huszár Ádám (aki most leginkább vízipipa szerelésben jeleskedett) és Molnár Lili (akiről az éjszaka kiderült, hogy titokban fiatal padavan). Mindhárman felébredtek amikor az orruk belelógott a vízbe.

Kép

   Ezek után a puhányak kocsiba szálltak, a kitartóak viszont (bár most ők is példátlan módon, gyalogtúra nélkül) busszal és vonattal távoztak, a vonaton pedig még klubunk pszichológusa, Szilágyi Anna különböző magazinokból a szakmai részek felolvasásával szórakoztatta fáradt és elgyötörtnek tűnő útitársait. Reméljük, mindezek ellenére mindenki jól érezte magát!

Erős idegzetűek megtekinthetik a képgalériát is!

www.epitoktk.eoldal.hu/fenykepek/kirandulasok