Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Férfi csapatunk jövőre újra a Szuperligában.

2012.07.09

 „Addig jár a korsó a kútra míg el nem törik”!

 

Újra Szuperligás férficsapatunk van!

 

A 2012-es férfi I. osztályú idényben a mi korsónk eltörött, de ezt nem bánjuk.

 

Az előző években férficsapatunk többször is a feljutás küszöbén volt, idén végre sikerült belépnünk az elitligába. Az új lebonyolítási rendszer adta lehetőségeket maximálisan kihasználva férficsapatunk mind az öt mérkőzését megnyerve végzett az első osztályú bajnokság első helyén és ezzel kivívta a jogot, hogy 2013-ban a Szuperligában indíthassunk csapatot.

 

A siker kulcsa a csapategységben volt. Nyolc főből álló keretünk lehetőséget teremtett arra, hogy a párosokban és egyesekben felváltva szerepeltessük legjobbjainkat, és ez a közel 40 fokos melegben lejátszott mérkőzéseken döntőnek bizonyult. 

A három csoportmérkőzést viszonylag könnyen megnyerve első helyen jutottunk a július 7-8-án rendezett rájátszásba. Persze a csoportmérkőzések során is akadtak emlézetes pillanatok. Fehér Marci négy órás megnyert csatája a 40 fokos rekkenő hőségben, Kovács Peti és Eőri Marci erőteljes párosjátéka vagy Szűcs Lóri küzdelme saját magával, amiből legtöbbször győztesen került ki, belga vendégjátékosunk Laurent erőtől duzzadó játéka mind biztatóak voltak a rájátszás szempontjából.

Már a szombati elődöntő drámai csatát hozott. A rájátszásra megerősített csapattal érkező, egyébként rendkívül szimpatikus, Tálentum csapata ellen a két pároson osztozott a két csapat. Sajnos az első két egyes mérkőzést utána elvesztettük, így a hátralévő mindhárom mérkőzést meg kellett nyernünk a döntőbe jutáshoz. Először Fehér Marci hozta véres küzdelemben vesztett szett után döntő szett 6-3-ra a mérkőzését, majd a csapatbajnokság során rendíthetetlennek bizonyuló Kiss Zalánunk nyerte mérkőzését döntő szett 6-0-ra. A döntés az utolsó mérkőzésre maradt. Dobrotka Tamás, akinek saját magával és első sorban szerváival is meg kellett küzdenie, végül szintén vesztett szett után döntő szett 6-4-re nyerte meg az éjfélig tartó mérkőzését.

 

A döntőre csapatkapitányunk Petrányi Gábor is megcsillogtatta közel 40 éves teniszmúltjából eredő erényeit. A napindító, talán a szokásosnál kicsit rövidebb de az egész csapatnak erőt adó beszéde után addig kavarta a párosaink összeállítását, míg mindkét párost hoztuk. Különösen Kovács Peti, Szűcs Lóri páros győzelme kiemelendő, amit a végsőkig kiélezett mérkőzésen végül szuper tie-break 10-8-ra hoztunk.

 

Sajnos az első egyes mérkőzések nem úgy alakultak ahogy terveztük. Az első három pályán vesztettünk. Lóri, talán kicsit fáradtan a páros mérkőzés után, Gergő a szombati egyes játákához képest hatalmasat javulva, Marci pedig még az előző napi heroikus, meccsmentő küzdelemmel a lábaiban vereséget szenvedtek. Zalán szokásos magabiztosággal rendezte le a mérkőzését, itt egy pillanatig sem kellett izgulnunk. A döntés megint Tamásra maradt, aki 1-4-es kezdés után, a fontos pillanatokban mindig leggjobb formáját mutatva 6-4, 6-2-re verte rutinos, az utolsó pillanatig küzdő ellenfelét.

Ezekután már csak az ünneplés maradt. Csapatkapitányunk diadalittasan emelte magasba a serleget az éjszakában, amit megérdemelten vihettünk haza.

Bajnokunk lettünk! Hogyan tovább? Jövőre a Szuperligában. Ennek a csapatnak semmi sem lehetetlen….

 

Hajrá Építők, Go Builders!

 

Csapatnévsor:

Dobrotka Tamás: Két kulcsfontosságú győzelem a rájátszásban, veretlen a teljes csapatbajnokság alatt

Eőri Márk: Mindent a csapatért. Párosban szinte verhetetlen

Fehér Márton: Szombati emlékezetes győzelme nékül most nem ünnepelnénk

Joós Péter: Bár idén nem kapott játéklehetőséget, de szinte természetes, hogy ő is velünk ünnepelt

Kiss Zalán: Rájátszásban négy mérkőzés-négy győzelem. Kell ennél több?

Kovács Péter: A párosspecialistánk. Vasárnapi páros győzelme nagyon kellett

Montoisy, Laurent: Rájátszásban már nem tudott velünk lenni, de mindent nyert az alapszakaszban

Szűcs Lóránd: Nagyon fontos párost hozott partnerével a döntőben

Weidinger Gergely: Rájátszásban mindkét páros mérkőzését hozta partnerével, ez nagyon kellett 

és

Petrányi Gábor: A nagybetüs CSAPATKAPITÁNY

 

Női csapatunk a rájátszásban a 4, helyen végzett.

Részletes eredmények és képek:

https://epitoktk.eoldal.hu/cikkek/csapatbajnoksagok/2012.-ferfi-i.-osztaly.html

https://epitoktk.eoldal.hu/cikkek/csapatbajnoksagok/2012.-noi-i.-osztaly.html

I. osztályú csapataink közös fotója:

 

vegyes.jpg