Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elhunyt Dr. Markóczy Miklós az ÉTK elnöke.

2010.12.03

 

Kép

 

Gyászjelentés

Osztozva a gyászoló család fájdalmában tudatjuk, hogy szeretett és tisztelt sportbarátunk, az Építők Tenisz Klub örökös elnöke Dr. Markóczy Miklós, mindenki Sufija  2010. november 24.-én, életének 75. évében váratlanul elhunyt.

Miklós rajongva szerette a teniszsportot és a klubunkat, melynek 53 évig tagja volt.

A 60-as években meghatározó egyénisége volt az OB I élvonalában szereplő csapatunknak, de aktivitása a senior évek alatt sem csökkent. Leginkább a fiatalok között érezte jól magát, támogatta a tehetségeket, legtöbbjük számára több volt mint sporttárs, sportvezető.

A mai fiatal generáció nem tudhatja, de talán nem késő most tudatosítani, hogy a klubunk létéért, fejlődéséért senki nem tett annyit mint Miklós, függetlenül attól, hogy a klubbunkat Gyárépítők SC-nek, Középületépítő SC-nek vagy csak végre újra Építők TC-nek hívták.

Nagy építőipari vállalatok vezetőjeként lobbierejét a klub érdekében mozgósította. Nagy szerepe volt abban, hogy egy régi elhanyagolt röplabdapálya helyén további 2 pályával bővült a tenisztelepünk, megkaptuk a hátsó öltözőépületet és ami a legfontosabb, felépült Magyarország a maga idejében legkorszerűbb teniszcsarnoka.

Rendszerváltás után Ő ismerte fel legelőször, hogy az iparági szponzoráció megszűnése miatt, a túlélés érdekében újra kell a klubot szervezni. Időt, fáradságot nem kímélve látta el a megalakulástól a napjainkig az elnöki teendőket.

Ő volt az, aki kezdeményezte az Építők létesítmények Építők SC tulajdonba adását akár a Magyar Állammal való pereskedés révén is.

És még sokáig lehetne folytatni a sort……

Mindez mostantól történelem.

Mi, akik részben vagy egészben vele együtt éltük meg ezeket az éveket, sosem fogjuk elfeledni, fiatalabb sporttársakat arra kérem, hogy jegyezzék meg tisztelettel annak a sportbarátunknak a nevét, aki sokat tett azért, hogy ma élvezhessék a klubhoz tartozás és a játék örömét.

Dr. Markóczy Miklóst 2010. december 28.-án 11 órakor a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra.

 

                                                                                                      Román Ferenc